Directeur Inview verdedigt LSP

Zoals vorige week geschreven meldde bestuurder Kedzierski van het MCA in Alkmaar dat het landelijke EPD niet meer nodig is. Gespierde taal, schreef ik toen. Heel opvallend verscheen er zojuist een ingezonden bericht van Inview directeur Jan Kerssies op ICTzorg.com. De boodschap: het LSP en Google Health / Health Vault zijn niet vergelijkbaar maar juist parallele trajecten. Op zoek naar synergie dus. Het is opvallend dat er zo uitgebreid en in de publieke opinie wordt gereageerd op het bericht, en vooral door een bekend figuur uit de zorg & ICT. Dat is helemaal niet zo gebruikelijk. Misschien is het tijd voor een weblog? Wie hier wil bloggen is van harte welkom! šŸ™‚ Een paar sappige quotes:

Maar het is niet juist om te zeggen dat het landelijk EPD-traject kan stoppen omdat we nu Google Health en Health Vault hebben. Google Health, Health Vault en het landelijk EPD zijn parallelle trajecten met elk een eigen doel.
(…)
Blijkbaar willen mensen de aandacht op zich vestigen door berichten het land in te sturen die er voor zorgen dat het landelijk EPD in een negatief daglicht komt te staan.
(…)
laten die partijen zich dan ook houden aan de afspraken en niet met berichten naar buiten komen die ervoor zorgen dat het landelijk EPD in een negatief daglicht komt te staan. Leveranciers die aan het bouwen zijn, zouden juist gestimuleerd moeten worden door de instellingen en koepels en niet gedemotiveerd en in verwarring worden gebracht door ongefundeerde berichten.

Update 14 augustus: het wordt verdorie nog druk op het web! Men haast zich om meningen over en weer over tafel te gooien. Nu meldt ook Medisoft directeur zich op de website van ICTzorg, die niet reageert op het RVZ artikel, maar op het verhaal van Kerssies. Heel gezellig

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0