"Elektronisch dossier is lek"

Ignorance is bliss! Kort door de bocht artikel van de Telegraaf, met opnieuw de mening van Fox-IT. Kennelijk is het EPD “lek” en makkelijk te hacken. Het artikel gaat zelfs zo ver te stellen dat er straks zelfs een kans is dat je dossier gewijzigd wordt en als “eind 2009” je zelf in je dossier kunt kijken (wat maar zeer de vraag is) is “het hek helemaal van de dam”. Jakkes, een kritische blik is goed, maar lees alsjeblieft eerst eens iets over de materie voor dit soort rare dingen te roepen. Of nog beter, kraak de UZI pas, hack die computer van een huisarts dan, laat dan ook zien dat het lek is.

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

3 gedachten over “"Elektronisch dossier is lek"”

  1. Mischien is het artikel kort door de bocht maar volgens mij heb je wel een heilig vertrouwen in de ICT ?

  2. @Ron, nee ik heb geen heilig vertrouwen in ICT. Kritiek is goed, maar je kunt ook te ver doorschieten. Als een gerenommeerd security bureau dit soort dingen roept mag je toch wel verwachten dat ze de materie kennen?

    @Non ignorance, klopt, daar dacht ik ook aan. Toen bleek hoe lek ziekenhuizen waren/zijn. In de huidige opzet zijn allerlei maatregelen bedacht om dat tegen te gaan (o.a. certificering applicaties, systemen, netwerken, UZI passen etc). Ik ben benieuwd of die maatregelen afdoende zijn. Volgens velen niet, maar toon het dan eens aan. Nog beter: laat de overheid aantonen dat het veilig is, bijv door onafhankelijk en openbaar onderzoek.

Reacties zijn gesloten.