"Elektronisch Persoons Dossier"

Een vreemde eend in de bijt? Vincent Icke, die vorig jaar al op diverse fora en onder andere in De Wereld Draait Door zijn mening gaf over het landelijke EPD was ook bij de expert meeting in de Eerste Kamer. Zijn position paper is hier te vinden. Ik laat het aan de lezer over een oordeel te vormen over het stuk, maar het is op zijn zachtst gezegd “anders” dan andere papers…

Update: Vincent Icke reageerde hieronder, de permanente link is nu aangepast (ISSU), wat weer een flinke download scheelt. Waarvoor dank!

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

3 gedachten over “"Elektronisch Persoons Dossier"”

  1. Een verstandig verhaal. Icke snijdt terecht probleem aan dat niemand alles kan controleren, terwijl het geheel van maatregelen juist gevaarlijk is.

    Je moet niet vervallen in technofobie, maar alle hiephiephoera berichtgeving rondom EKD, ELD, EPD (en ja, we gaan naar een Elektronisch Persoon Dossier) moet je wel met een flinke korrel zout nemen.

    De bedoelingen van beleidsmakers, ict’ers, hulpverleeners kunnen nog zo goed zijn, maar alle intermenselijke relaties zijn op macht gebaseerd. Informatie is daarin het wisselgeld. Kortom: prima verhaal.

Reacties zijn gesloten.