Gespierde taal

Volgens ICT Zorg gaat het Medisch Centrum Alkmaar na de zomer kiezen voor Google Health of Health Vault van Microsoft. Bekend was al (jaja) dat bestuursvoorzitter Kedzierski naar de VS zou afreizen om daar Google Health te gaan bekijken. Op de site van ICT Zorg is het een beetje een bericht van de categorie van dik hout zaagt men planken, met als gevolg: ferme uitspraken!

De ziekenhuisbestuurder verwacht dat door de EPD’s van Google en Microsoft het landelijk EPD niet langer nodig is. “Natuurlijk moet er nog het een en ander aangepast worden. We zullen naar het privacyaspect moeten kijken. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit het gaat worden.”

Maar de titel is nog het mooist:

“Kedzierski van MCA: ‘VWS kan wel stoppen met landelijk EPD’”

Maar natuurlijk! Zoals helaas zo vaak worden EPDs op een grote hoop geveegd. Google Health en andere PHR oplossingen zijn niet te vergelijken met wat er door VWS/NICTIZ wordt gedaan. En dan nog: laten we de EPD ontwikkelingen over aan marktpartijen die zo groot en machtig zijn? Maar goed, het is wel interessant om te volgen, want voor zover ik weet zijn er nog geen andere spelers in Nederland die aangegeven hebben werkelijk iets met een van de PHRs te willen doen. We zullen zien of het blijft bij lippendienst of meer wordt…

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0