Huh?

Vandaag op (o.a.) Computable:

De verplichte invoering van het elektronisch pati├źntendossier (epd) wordt uitgesteld omdat veel zorginformatiesystemen nog niet voldoen aan de beveiligingseisen. Dat zegt minister Klink tijdens een debat in de Tweede Kamer. Hij wil het epd pas verplichtstellen als zorgverleners de beveiliging op orde hebben. Dat is naar schatting begin 2010.

Een paar dagen geleden op ICTZorg:

Boereboom (directeur generaal VWS) baseert zijn vertrouwen dat het goed komt met het landelijk EPD op het feit dat alle ict-leveranciers, op PharmaPartners na, gekwalificeerd zijn voor aansluiting op het LSP.

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

2 gedachten over “Huh?”

  1. Dag Nina,

    Het is vreemd dat een topambtenaar beweert dat systemen klaar zijn voor aansluiting en vervolgens Klink zelf een paar dagen later de invoering van het EPD uitstelt, onder meer omdat systemen niet klaar zijn. Verder is “het” EPD waar we het nu over hebben een geheel van systemen (LSP, huisarts/apotheeksystemen, netwerken) en alleen dat samenspel levert iets zinnigs op. Voor de veiligheid van “het” EPD geldt dan ook logischerwijs: zo veilig als de zwakste schakel. Het LSP en andere systemen kunnen nog wel zo veilig zijn, als er een systeem of gebruiker tussenzit die zich niet aan de spelregels houdt, is het eindresultaat een dijk van een probleem…

Reacties zijn gesloten.