Online medicijn

De Volkskrant heeft afgelopen week weer eens heel duidelijk gemaakt dat het erg eenvoudig is online medicijnen te bestellen die normaliter alleen met tussenkomst van een arts te verkrijgen zijn. Dat deden ze al eerder, en toen kondigde de Inspectie een publiekscampagne aan. Ik heb hem overigens niet gezien, die campagne.

Het is wel een probleem. Soms zit er geen arts tussen of wel een arts, maar die heeft je nooit gezien en kent je medische historie niet. Het schijnt met name bar en boos te zijn op Marktplaats en vergelijkbare websites. De grote websites die medicijnen aanbieden zijn nog enigszins aanspreekbaar, hoewel ook daar wel eens een spoor dood loopt, maar hoe pak je particulieren aan die via Marktplaats en Ebay hun spullen aanbieden? Erg lastig. Ondertussen vindt je op Markplaats noch op Speurders.nl, na zoeken op Viagra, Oxazepam, Lorazepam en andere medicijn-gerelateerde zoektermen niet zo veel meer. Misschien houdt Marktplaats de boel nu schoon.

Als pati├źnt moet je je ernstig achter je oren krabben. Ieder zichzelf respecterend persoon moet snappen dat je via een website nooit medicijnen moet kopen die normaal alleen door een arts worden uitgeschreven? “Patient empowerment” is iets heel moois, maar tenzij je het Farmacotherapeutisch Kompas uit je hoofd kent (en zelfs dan nog), moet je sommige zaken gewoon overlaten aan de professionals.

Oh ja, zelf een Internet apotheek beginnen? Lees dan dit afschrikwekkende verhaal.

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0