Rare oproep van Medlook

De firma Medlook roept op haar website op massaal bezwaar aan te tekenen tegen opname in het landelijk EPD. Nu wordt er veel kritiek geuit, maar de auteurs van dit persbericht maken het wel erg bont. De uitspraken lijken vooral bedoeld om onrust te veroorzaken. Wat te denken van:

In de plannen van de Minister krijgen alle zorgverleners toegang tot het EPD van iedere patiënt, waarbij nog volstrekt onduidelijk is hoe de privacy van de patiënt gewaarborgd wordt. Zo kan bijvoorbeeld een tandartsassistente uit Eindhoven straks het dossier van een inwoner uit Leeuwarden bekijken.

(…)

De Minister gaat uit van een EPD waarbij alle computers van de zorgverleners via een landelijk schakelpunt met elkaar verbonden zijn. Op die wijze kunnen alle zorgverleners de dossiers van iedere Nederlander bekijken, behalve de inlogcode liggen zo ook de namen en adresgegevens van de patiënt op straat.

Dat lijkt me nou niet een realistische voorstelling van zaken. Het is ook wat raar dat een partij die belang heeft bij het binden van patiënten aan een eigen product mensen oproept vooral niet met een ander initiatief mee te doen.

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0

Een gedachte over “Rare oproep van Medlook”

Reacties zijn gesloten.