Toch een beetje hete zomer (vervolg)

Eerst verklaarde VWS woordvoerder Hommes het stuk van Ottes en van Rijen tot “klinkklare onzin“. Vandaag is het allemaal net even wat genuanceerder. Toen ik de kop las dacht ik dat gereageerd werd op de gespierde taal van gisteren, maar VWS reageert nu alsnog uitgebreider. Het is allemaal niet zo verschrikkelijk spannend, maar wel vermakelijk. Misschien is men toch wat geschrokken van alle aandacht en voelt men de behoefte uit te leggen waar het over gaat? Gelukkig, dat gebeurt dan ook:

Echter bij het landelijk EPD verloopt de communicatie wel degelijk via een, weliswaar beveiligde, internetverbinding: de zogeheten Aorta. Deze speciale internetverbinding moet de privacy en de snelheid van de communicatie van patiëntgegevens garanderen. (bron)

Heerlijk! De Aorta! Die kennen we wel toch? Dat is dat rijtje met dominostenen dat altijd meeloopt op Domino Day. Men haalt hier de term voor de landelijke basisinfrastructuur (AORTA) en Internet lijnen van (grotendeels) de firma KPN door elkaar heen, maar goed… Als er dingen uitgelegd moeten worden moet je het niet te ingewikkeld maken natuurlijk. Ik verheug me nu al op de grote landelijke voorlichtingscampagne die er aan zit te komen 🙂

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0