Volksverlakkerij

Aan de vooravond van de grote spamactie mailing van de overheid over het EPD, verschijnen links en rechts artikelen en aankondigingen op het web. Op nu.nl maken ze het tot nog toe het bontst: “Patiënten kunnen medisch dossier voortaan via Internet inzien“.

Dat staat verder nergens genoemd en is ook pertinent niet waar. Het artikel getuigt niet van veel kennis van de materie en bevat ook andere onjuistheden. Wat te denken van deze passages:

Artsen waren in het verleden tegen invoering van het centrale systeem. De Tweede Kamer heeft daarom besloten dat ze verplicht moeten meedoen aan het nieuwe elektronisch patiëntendossier. Ze kunnen, net als de apothekers, susbidies (sic) krijgen om de invoering te vergemakkelijken.

Mja, volgens mij zijn de artsen nu tegen. En niet tegen het systeem an sich maar de wijze waarop het nu doorgedrukt wordt.

De (huis)artsen en apothekers moeten zich eind volgend jaar hebben aangemeld. Daarna kan worden besloten dat meer zorginstellingen gebruik moeten maken van het systeem. In een aantal regio’s werken de artsen al langer met de elektronische dossiers.

In een aantal regio’s? In heel Nederland! Maar daar gaat het nu niet over, het gaat over het landelijke EPD, wat op enkele plaatsen in den lande wordt gebruikt met een beperkt aantal systemen. Maar goed, als eerder gezegd, soms wordt de nuance ingeruild voor ronkende teksten.

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0