Zorg & ICT in de gelekte Miljoenennota 2009

Zoals traditioneel (waar staat embargo ook alweer voor?) ieder jaar, lekte ook dit keer weer de Miljoenennota uit voor prinsjesdag. De noeste arbeid van Wouter Bos c.s. was al te downloaden via GeenStijl en ook NRC Handelsblad citeerde er alvast uit. De nota is maar liefst 138 pagina’s lang. Natuurlijk is de illegale PDF niet te doorzoeken op tekst, maar een snelle scan levert wel wat zorg/ICT relevante stukjes op. Maar het is wel heel magertjes.

  • In 2009 komt op kiesbeter.nl meer objectieve informatie beschikbaar over de kwaliteit van de geleverde zorg in alle sectoren van de gezondheidszorg (o.a. van 24 verschillende aandoeningen)
  • Eind 2009 hebben alle ziekenhuizen een Veiligheids Management Systeem ingevoerd

Deze – en andere niet ICT gerelateerde – doelstellingen hangen onder de overkoepelende doelstelling (45) om de kwaliteit in de zorg te verbeteren. Daar wordt niets genoemd over het EPD (terwijl dat toch ook aan diezelfde doelstelling bijdraagt). De Miljoennota is niet de plek om in veel detail en alles wat bijvoorbeeld VWS doet uit te lichten. Dus wellicht morgen meer als de stukken vrijgegeven zijn.

Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0